2014. március 9., vasárnap

Lekváros derelye




Hozzávalók :
0,5 dkg liszt
4 dkg margarin
2 tojássárgája
kis só a tésztához
kevés víz vagy tej.

Töltelékhez körülbelül 25 dkg vastag szilvalekvár vagy egyéb sűrű gyümölcsíz.

Vajban vagy olajban pirított zsemlemorzsa,só,fahéjas cukor.

A meggyúrt tésztát két levélben nyújtjuk ki.Az egyikre 3 cm-es távolságokra kis lekvárcsomókat rakunk,befedjük a másik levéllel és a lekvárcsomók között kézzel összenyomkodjuk,aztán derelyevágóval négyszögekre vágjuk.
Vagy ahogy én készítem formával kivágom,mindenik forma közepébe kis lekvárt teszek és összenyomom.Kiveszem a formából és tovább úgy járok el mint a kockára vágott derelyével.

Sós vízben kifőzzük,leszűrjük,beleforgatjuk morzsába és fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...