2014. március 2., vasárnap

Kordon bleu





Eredetileg borjúhúsból készült, és egy francia szakácsnő készítette el. 
Személyenként egy szeletet számítunk. 

Hozzávalók: 
6 vastag szelet borjúhús 
12 vékony szelet sajt 
6 szelet sonka 

A panírozáshoz:tojás,liszt, zsemlemorzsa. 

Olaj a sütéshez. 

A sajtot és sonkát vékony szeletekre vágom. 
A borjúhús szeleteket ujjnyi vastagságúra felszeletelem, majd éles késsel zsebet vágok (beleszúrom a kést, és szépen megnyitom a húst nem egészen a széléig) majd a sonkát két vékony sajt közé fektetve behelyezem. 
Fűszerezem, só, bors, piros paprika keverékével, állni hagyom, amíg elkészítem a panírt. 
Egy kisebb tálba lisztet szitálok, egy másikba felvert tojást, amit fűszerezek, egy harmadik tálkába a zsemlemorzsa kerül. A húsokat egyenként előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom, majd bő forró olajban kisütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...