2014. március 19., szerda

Kenyér sütőzacsiban sütve




Fruzsika zsemlebuci receptje alapján nagy adagban

Hozzávalók :
80 dkg liszt
32 dkg kovász
2,8 dkg élesztő
320 ml langyos víz
1 evőkanál cukor
4 nagyobb főtt krumpli
2 mokkáskanál ecet
4 kávéskanál só
4 evőkanál olaj.

A hozzávalókat bedagasztom,1 órát meleg helyen kelesztem.Félidőben átgyúrom,és visszateszem újra kelni.Mikor kétszeresére kelt újra átgyúrom,tetejét vízzel lekenem,és sütőzacskóba majd formába teszem.Kelni hagyom ,mikor a tészta jól felemelkedett,a zacskó tetejét tűvel megszurkálom majd előmelegített sütőben megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...