2014. március 9., vasárnap

Pástétomos kosárkák


Hozzávalók :
25 dkg héjában főtt,áttört burgonya(tisztán mérve)
25 dkg liszt
25 dkg főzőmargarin
kiskanál só
1 tojás
reszelt sajt.

A burgonyát a margarinnal és a liszttel,egy kiskanál sóval összegyúrjuk,vastagra nyújtjuk,nagy fánkvágóval kivagdaljuk.A korongok felét egy kisebb fánkvágóval vagy pohárral kilyukasztjuk.Most egy ép korongra két lyukasat illesztünk egymás fölé,így kapjuk a kosárkákat,amelyeket tepsibe rakunk és a sütőben megsütünk.A megmaradt teli korongokat felvert tojással megkenjük,reszelt sajtba mártjuk,és ugyancsak megsütjük ; ez lesz a kosárkák fedele.
A kosárkákat különféle salátákkal,pástétomokkal,párolt vajas-petrezselymes zöldségekkel,majonézzel kevert vagdalt sült vagy főtt hússal stb.tölthetjük meg.
A kosárkákat napokkal a felhasználás előtt megsüthetjük,két hétig is elállnak.Fel is lehet melegíteni őket,ha olyan töltelékkel töltjük meg,ami ezt megkívánja.Ebből az adagból nyolc darab kosárka lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...