2014. március 4., kedd

Böllérmáj velővel


Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj
25 dkg velő
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zsír
2 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom
Aki szereti, tehet őrölt köményt, majoránnát, én kihagytam.

A hagymát fél karikákra vágom, és a zsíron megfonnyasztom, hozzáteszem a hosszúkásra vágott májat és erős tűzön állandóan kavarva, addig pirítom, amíg a színét megváltoztatja, ekkor leveszem a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, majd a paprika és paradicsom helyett, télire eltett lecsót, áttört fokhagymát, megszórom borssal és lefödve lassú tűzön körülbelül húsz percig, párolom,nem öntök hozzá vizet,saját levében készül.
Közben forró zsíron átsütöm a nem nagy méretre darabolt, borssal meghintett és ízlés szerint sózott velőt, majd óvatosan hozzákeverem a májhoz, most ízlés szerint megsózom és egy kis Erős Pistát, keverek hozzá, épp csak összefőzöm, és sós vízben főzött, zöld petrezselyemmel megszórt krumplival tálalom.
Csalamádé savanyúságot, friss házi kenyeret kínálok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...