Hozzávalók 6 személyre:
Füstölt oldalas, személyenként 2-3 db
5 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál télire eltett ételízesítő Ételízesítő
Bors, paprika, ha szükség só, mert az oldalas sós.
1 evőkanál zsír.
Az oldalast kisebb darabokra szeletelem 1-2 csontonként.
Forró vízzel leöntöttem, több léből jól átmostam.
Egy edénybe felolvasztottam a zsírt, beleraktam az oldalas
darabkákat. Hozzáraktam a vékony laskára megvágott hagymát, kevés vizet
öntöttem alá és puhára pároltam, ha szükség vizet öntve alá. Mikor majdnem puha
a hús és a hagyma is, fűszerezem, bors, paprika, ha szükség só, hozzáteszem az ételízesítőt,
és együtt készre párolom.
PÁROLT KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
1 fej hagyma
1 kanál zsír
Bors, pirospaprika
A káposztát leveleire szedjük és lehornyoljuk, majd hideg
vízben átmossuk, 5-6 levelet egymásra teszünk, felcsavarjuk, és vékony szálasra
megvágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, a zsíron kicsit
megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a káposztát, megszórjuk
borssal, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ha elfövi a vizet, pótoljuk, de
mindig csak annyit hogy a káposzta tudja elfőni, és puhára pároljuk.
SAJTOS BURGONYA KROKETT
4 db közepes burgonya
10 dkg reszelt sajt
5 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanál só
Zöldpetrezselyem
Szerecsendió (elhagyható)
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Olaj a sütéshez
A burgonyát megfőzzük és áttörjük. Mikor kihűlt hozzáadjuk a
lisztet, reszelt sajtot, tojást, sóval ízesítjük. Apróra vágott petrezselyem zöldet
teszünk hozzá.
Összegyúrjuk, és henger alakúra formázzuk. Lisztel,
megszórjuk a deszkát, és egyenként belehempergetjük majd tojásba, és
zsemlemorzsába forgatjuk, nem túl forró olajban kisütjük.
Tálalásnál tejfölet kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése