2015. január 13., kedd

Gombás szelet



Gombás szeletet készíthetünk: marha bélszín, hátszín, sertéskaraj, comb, vesepecsenye, lapocka, borjúkaraj vagy comb, mind megfelel gombás szeletnek.

Hozzávalók:
60 dkg hús
15-20 dkg gomba
2 nagyobb fej hagyma
1 kanál ételízesítő (paprika, paradicsom) Itt
2 kanál zsír vagy olaj
Só, bors, pirospaprika, tejföl.

A húst szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró zsírban kisütjük.
Mindig egy kis vizet adva hozzá puhára pároljuk. Amikor félig kész, a gombát felszeletelve, kevés zsíron a szép vékony laskára vágott hagymával megpároljuk, pirospaprikát adunk hozzá és hozzátesszük a húshoz, most már együtt készre pároljuk. Jó sok mártása kell, legyen. Tejföllel leöntve párolt rizzsel,akár galuskával vagy krumplipürével tálalhatjuk.

Párolt rizs receptje Itt




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...