2021. augusztus 4., szerda

Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül

 


Az érett egészséges barackokat megmossuk.

Forrásban levő vízbe dobjuk, hogy a héja könnyen lejöjjön. Kicsit hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, kimagozzuk a barack nagyságától függően félbe, négybe vagy szeletekre vágjuk, és egy edényben előkészített hideg vízbe tesszük, amíg az üvegekbe rakjuk. Nem kell citromsav vagy kénpor, az nélkül is szépen megtartja a színét, nem barnul meg.

Előkészített hét dl-es üvegekbe szépen elrendezzük, hozzáadunk üvegenként két evőkanál cukrot, felöntjük, hideg vízzel majd légmentesen lezárjuk.

Befőző automatába rakjuk és kidunsztoljuk.

Befőző automata hiányában egy fazék aljára egy konyharuhát teszünk, belerakjuk az üvegeket, az üvegek háromnegyedéig felöntjük vízzel és szépen gyöngyözve körülbelül 90 fokon 30-35 percig dunsztoljuk. Kiszedjük az üvegeket és hűtőtáskába rakjuk vagy száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...