2021. augusztus 18., szerda

Meggybefőtt tartósítószer nélkül

 


 A meggyszemeket alaposan megmossuk, átválogatjuk, szárától megtisztítjuk és kimagozzuk.

Előkészített tiszta üvegekbe rakjuk, kicsit megütögetjük az üveget, hogy szépen elhelyezkedjenek a meggyszemek. Minden üvegbe, ami jelen esetben 720 ml, három evőkanál kristálycukrot szórunk. Forró vízzel felöntjük az üvegeket és lezárjuk.

Fazék aljára konyharuhát teszünk, belerakjuk az üvegeket, úgyhogy egymást ne érjék, az üvegek háromnegyedéig felöntjük azonos hőmérsékletű vízzel, és éppen csak gyöngyözzön, a víz 30-35 percig dunsztoljuk.

Kiszedjük a vízből megtörülgetjük az üvegeket, 5 percre fejre állítjuk majd száraz dunsztba rakjuk, és ott hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...