2021. január 31., vasárnap

Csirkebecsinált leves

 


Hozzávalók:


Egy csirke aprólékja: csontos részei, szív, zúza

2-3 sárgarépa

1 fehérrépa

1 szelet zeller

1 fej hagyma

1 kisebb karalábé

1 evőkanál zsír (olaj)

2 kanál liszt

1 evőkanál télire eltett Ételízesítő (paprika-paradicsom)

Só, bors babérlevél, pirospaprika

Tejföl

Galuskához: 1 tojás, liszt, csipet só

Az apróra vágott hagymát egy kanál zsírban megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a csirkehúst és rövid ideig pároljuk. Hozzáadjuk az egyforma kockákra megvágott zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet, és felengedjük forró vízzel és puhára főzzük.

Elkészítjük a galuskatésztát: 1 tojást csipet sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy lágy, de nem folyékony tészta legyen. A tésztát kitesszük egy megvizezett lapítóra és a levesbe mártogatott késsel a lobogó levesbe szaggatjuk, vagy nokedli szaggatón átengedjük.

A lisztből világos rántást készítünk és berántjuk a levest. Végül 1 felvert tojást hozzácsurgatunk a fövő leveshez. Ecettel vagy citromlével savanyítjuk. Tejfölt kínálunk hozzá.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...