2021. január 30., szombat

Majonézes krumplisaláta

 




Hozzávalók:


8 közepes krumpli

4 főtt tojás

2 tojássárgája a majonézhez

1 nagyobb lila hagyma

2-3 kisebb savanyú uborka

2-3 szelet savanyú paradicsompaprika (gogos)

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál mustár

250 ml olaj

Citromlé, só, bors, petrezselyemzöld

A megmosott krumplit héjában főni tesszük. Miután megfőtt, levétől leszűrjük hűlni, tesszük, majd héjától megtisztítjuk.

Megfőzünk keményre 4 tojást, azokat is megtisztítjuk, majd megvágjuk.

Megtisztítjuk a hagymát, szép vékony szeletekre vágjuk.

Az uborkát, paradicsompaprikát kis kockákra vágjuk.

Amikor a krumpli és a tojások kihűltek és megvágtuk, sózzuk, borsozzuk és az egész hozzávalóval óvatosan összekeverjük, hogy a pityóka ne törjön össze.


Elkészítjük a majonézt:


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük és folyamatosan keverve vékony sugárban adjuk hozzá az olajat.

Amikor az egész olajat hozzáadtuk, hozzákeverjük a citromlevét, ízlés szerint sózzuk.

Végül hozzákeverjük a tejfölt. A majonézre rátesszük a kihűlt krumplit, és összeforgatjuk, ha szükség még fűszerezhetjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...