Hozzávalók:
8 közepes krumpli
4 főtt tojás
2
tojássárgája a majonézhez
1 nagyobb lila hagyma
2-3 kisebb savanyú
uborka
2-3 szelet
savanyú paradicsompaprika (gogos)
3 evőkanál
tejföl
1 evőkanál
mustár
250 ml olaj
Citromlé,
só, bors, petrezselyemzöld
A megmosott krumplit héjában főni tesszük. Miután megfőtt, levétől leszűrjük hűlni, tesszük, majd
héjától megtisztítjuk.
Megfőzünk keményre
4 tojást, azokat is megtisztítjuk, majd megvágjuk.
Megtisztítjuk
a hagymát, szép vékony szeletekre vágjuk.
Az uborkát,
paradicsompaprikát kis kockákra vágjuk.
Amikor a krumpli és a tojások kihűltek és megvágtuk, sózzuk, borsozzuk és az egész
hozzávalóval óvatosan összekeverjük, hogy a pityóka ne törjön össze.
Elkészítjük
a majonézt:
A tojásokat
szétválasztjuk, a sárgákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, elkeverjük
és folyamatosan keverve vékony sugárban adjuk hozzá az olajat.
Amikor az
egész olajat hozzáadtuk, hozzákeverjük a citromlevét, ízlés szerint sózzuk.
Végül
hozzákeverjük a tejfölt. A majonézre rátesszük a kihűlt krumplit, és
összeforgatjuk, ha szükség még fűszerezhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése