Hozzávalók:
Piros hegyes kapia paprika
Paradicsompaprika (gogos)
Só
Amennyi paprikát veszünk, hozzá fele mennyiségű
paradicsompaprikát.
1 kg paprikához ½ kg paradicsompaprika
A megmosott megtisztított paprikahúst húsdarálón ledaráljuk.
Megmérjük és minden kg-hoz 20 dkg sót teszünk. Kevergetjük, amíg a só felolvad,
akkor üvegekbe szedjük és lezárjuk.
Felhasználható pörköltek, paprikások, mindenféle húsos és
krumplis ételhez, levesekhez, sült húsok fűszerezéséhez. Az ételeknek szép
színt és finom ízt ad.
Az ételekhez úgy használjuk, hogy a hagymával együtt a
zsiradékon megpároljuk, de bele is főzhetjük.
A sózással kell vigyázni az ételek elkészítésénél, ha
húsokhoz használjuk, a sót teljesen mellőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése