2017. október 16., hétfő

Virslis kígyórétes





Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
6 db virsli
1 nagyobb vagy 2 kisebb csemege uborka
1 evőkanál mustár
1 kisebb fej hagyma
1 fél kaliforniai paprika
10 dkg házi sajt
4 db szendvics sajt
Olaj, szezámmag
1 tojás a lekenéshez

A leveles tésztát kicsomagoljuk és áttesszük egy sütőpapírra. Megmérjük, és három részre osztjuk, késsel vékonyan meghúzzuk, a két szélét enyhén srégen bevagdossuk.
A hagymát és paprikát laskára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hűlni tesszük.
A házi sajtot, (lehet más is, én ezzel készítettem) felszeleteljük, és középre rakjuk, rátesszük a virsliket, megkenjük mustárral, tetejére rakjuk a hagymás paprikát.
Az uborkát felszeleteljük, és a hagymára rakjuk, majd beborítjuk a szendvics sajttal.



A tészta bevágott részeit felváltva, egy szálat jobbról balra, majd balról jobbra téve befedjük a tölteléket.


 A sütőpapír segítségével tepsire emeljük, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám maggal és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük Melegen tálaljuk de ha kihűl is finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...