2017. október 6., péntek

Túrós galuska



Hozzávalók a galuskához:

0,5 kg liszt
3 tojás
Csipetnyi só
Víz

25 dkg tehéntúró (nem édes túró)

Egy tálban a sóval felverjük a tojásokat, hozzátesszük a lisztet és annyi vízzel keverjük össze, hogy közepes sűrűségű sima tészta legyen.
Forró sós vízbe szaggatjuk, ezt a fajta galuskát én mindig kanállal szaggatom és minden galuska után belemártom a kanalat a forró vízbe, így könnyedén lejön, a kanálról nem ragad hozzá.

Ha a tészta megfőtt feljön a víz tetejére, akkor leszűrjük, leöblítjük és forró vajba vagy zsírba forgatjuk, rárakunk 25 dkg túrót (nem juhtúrót, azt én nem kedvelem, hanem sajtból készült tehéntúrót) összemelegítjük, de csak addig, amíg a túró olvadni kezd. Szórhatunk rá kis kockákra vágott kisütött szalonnát és adhatunk hozzá tejfölét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...