Hozzávalók:
1 házi csirke 1,5 -2 kg
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál sóban eltett, darált paprika (nyáron egy paprika)
1 kávéskanál fűszerpaprika
Bors, só
2 evőkanál liszt
Zsiradék
A megtisztított csirkét feldaraboljuk.
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra megvágjuk, majd zsiradékon
üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált paprikát, párszor megkeverjük és
hozzátesszük a fűszerpaprikát. Felöntjük kevés vízzel, belerakjuk a csirkét,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lassú
tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
Amíg készül a csirke, elkészítjük a habarást.
A lisztet hozzászitáljuk a tejfölhöz, egy kis tej
hozzáadásával csomómentesre keverjük, mielőtt beleöntenénk a habarást a
paprikáshoz, húzzuk félre a lángról, merjünk ki egy keveset a paprikás levéből,
keverjük a habaráshoz, az egészet öntsük a paprikáshoz, húzzuk vissza a lángra,
és gyakori kevergetés mellett forraljuk össze. Így nem fog becsomósodni a
csirkepaprikásunk. Petrezselyem zöldet vágunk apróra és meghintjük a tetejét.
Tálalhatjuk, nokedlivel, kifőtt tésztával, krumpliból
készült köretekkel, de jelen esetben puliszkával, aminek a receptjét Itt olvashatod.
En szoktam tenni bele gombát. Nagyon finom ízt ad neki.
VálaszTörlés