Hozzávalók:
8 db közepes nagyságú, húsos, sima zöldpaprika
15 dkg rizs
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál zsír
2 kanál liszt
1 sárgarépa
Só, pirospaprika, bors,,cukor, tejföl.
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott vöröshagymával,fokhagymával, ízlés
szerint pirospaprikát, borsot, sót teszünk bele.
A keveréket beletöltjük a paprikákba,
és fazékba rakjuk őket, töltött felükkel felfelé állítva. Feltöltjük annyi
forró vízzel, amennyiben a paprikák kényelmesen elférnek.
Egy közepes nagyságú reszelt sárgarépát
teszünk bele, és csendesen főzzük.
Ha a húsból maradt, néhány
gombócot készítünk és a paprikák közé, rakjuk.
Amíg a paprika fő, a zsírból és
lisztből világos piros paprikás rántást készítünk és felengedjük a
paradicsomlével, ezt is csendesen főzzük legalább 10 percig, majd a kész
paprikákhoz öntjük és ízlés szerint cukorral édesítve, még 5-10 percig együtt
főzzük és tejföllel tálaljuk.
Mi is igy keszitjuk
VálaszTörlésTojás nem jár a töltelékhez?
VálaszTörlés