Hozzávalók:
1 fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
Só, bors, paprika
Elkészítése: Az oldalast felszeletelem, és a szeleteket
egyenként befűszerezem, só, bors, paprika keverékével. Tálba rakom, kevés
olajjal meglocsolom, és legalább egy órát hűtőben pihentetem. Megtisztítom a
hagymát, fokhagymát, paprikát, szeletekre vágom.
Előkészítek egy tepsit, az oldalas szeleteket belerakom egy
sütőzacskóba, közéje rakom a paprika, hagyma és fokhagyma szeleteket, a zacskót
lezárom, tepsibe teszem, tetején pár lyukat szúrok, hogy a keletkezett gőz eltávozzon. Az így saját
levében párolt oldalas sokkal ízletesebb, megőrzi zamatait és a vitaminok is,
megmaradnak.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütöm 60 percig, majd
kivágom a zacskót és eltávolítom, a tepsit visszateszem a sütőbe és az
oldalasokat saját szaftjában, hagyom sülni, amíg szép pirosak lesznek.
Az így elkészített oldalast kimondottan krumplipürével, és
uborka savanyúsággal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése