2014. március 2., vasárnap

Borjúpörkölt és paprikás




Hozzávalók:
1 kg borjúhús (legjobb, ha vegyesen van comb, csülök, lapocka, szegy, nyak)
2 nagyobb fej hagyma
1 nagy kanál zsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kanál házi darált piros paprika
Só, bors, fűszerpaprika.

A húst kis diónyi kockákra vágom.
A hagymát apróra vágom, forró zsírban aranysárgára pirítom, hozzáteszem a házi darált paprikát, kicsit még pirítom, beleszórom a fűszerpaprikát, belerakom a húst, és fedő alatt pörkölöm, amíg a saját levét elfövi és zsírjára sül. Ekkor a húst kevergetve átpirítom a saját zsírjában, hozzáadom, a megvágott paprikát, paradicsomot és áttört fokhagymát, majd ráöntök egy kevés vizet, és lefödve tovább párolom, amíg ezt is elfőtte. Ezt addig ismételem, amíg a hús elkészül.

Ha paprikásnak akarjuk, a kész pörkölt levében felforralunk 1-2 dl tejfölt és bőven petrezselyem zöldet, teszünk bele.


Krumpli pürével, apró galuskával, rizzsel, tarhonyával, tálalom, uborka vagy más savanyúság kíséretében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...