2022. szeptember 26., hétfő

Csípős paprika, paradicsompaprika és hagyma saláta

 


Hozzávalók:

1 kg csípős paprika

1 kg paradicsompaprika (gogos)

50 dkg kosszarvú paprika (lehet csípős is helyette)

50 dkg hagyma

50 dkg cukor

500 ml ecet

500 ml víz

1,5 evőkanál durva (Parajdi) só

1 szár zellerlevél

Szemes bors, babérlevél

 

Elkészítés:

A csípős paprikát magjától és ereitől megtisztítjuk. (Lehetőleg kesztyűvel dolgozzunk, éles késsel elhasítjuk, és kiskanállal egybe kihúzzuk az ereit és magházát)

A paradicsompaprikát, csípős paprikát, hagymát laskára vágjuk. A kosszarvút 1 cm darabkákra.

Megszórjuk sóval, összekeverjük és letakarva hagyjuk másfél órát.

 


Közben egy edénybe tesszük a vizet, cukrot, ecetet, szemes borsot, babérlevelet, zellerlevelet és 10 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, kivesszük a zellerlevelet, a többit a zöldségekre, öntjük, jól összeforgatjuk és befőttesüvegekbe rakjuk.


Megjegyzés: Lehet hozzátenni színes paprikát, hogy minél színesebb, mutatósabb legyen a salátánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...