2022. szeptember 13., kedd

Csiperke gomba savanyúság

 



Hozzávalók:


Mezei csiperkegomba

Tárkony

Fűszerek: só, szemes bors,

Szalicil


Elkészítés:

Erre a célra kimondottan fiatal, (amelyiknek a kalapja alatt rózsaszínűek a lemezek), gombát használunk. (Amelyiknek sötétebb az alja, nem jó, mert sötét színű lesz a savanyúságunk)

A gombákat alaposan megtisztítjuk, jól átmossuk és enyhén sós vízben a forrástól számítva 15 percig főzzük, majd leszűrjük.

Ízlés szerint, cukros, sós, ecetes vizet felforralunk, apróra vágott tárkonyt teszünk bele, ráöntjük a gombára és összeforgatjuk.

Kisebb üvegekbe, az üveg aljára teszünk pár szem szemes borsot, késhegynyi szalicilt, belerakjuk a gombákat, feltöltjük lével és lezárjuk.

Konyharuhával kibélelt edénybe rakjuk, felöntjük vízzel és a forrástól számítva 20 percig épp csak gyöngyözve gőzöljük.

A vízben hagyjuk kihűlni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...