2022. április 23., szombat

Báránypörkölt

 



 

Hozzávalók:


Bárányhús: comb, nyakrész, lapocka, borda

2 fej hagyma

1 zöldpaprika

2-3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál sertészsír

1 evőkanál darált édes paprika (sóban eltett)

Só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés:

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, hozzátesszük a sóban eltett paprikát, együtt dinszteljük. Megszórjuk fűszerpaprikával, összekeverjük, és rögtön rárakjuk a húst és fehéredésig pörköljük. Ezután hozzátesszük a megvágott zöldpaprikát, fokhagymát, megszórjuk őrölt borssal, sót nem teszünk, mert a paprika sós. Lefödve lassú tűzön pároljuk, amíg a zsírjára pörkölődik, akkor felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ekkor kóstoljuk, és ha szükség sózzuk, ízesítjük, kevés erős paprikát is tehetünk hozzá.

Krumpli pürével, puliszkával tálaljuk, de friss kenyérrel, savanyúsággal is nagyon finom.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...