2022. április 21., csütörtök

Tárkonyos sertésragú leves

 



Hozzávalók:


500 g sertéshús

2 közepes sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 fél kisebb karalábé

1 szelet zeller

Maroknyi zöldborsó

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

2 tojássárga

1 evőkanál zsír

Só, bors

Csipet tárkony

200 ml tejszín

1 citrom leve

A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott sertéshúst, amit szintén kicsit megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, kicsit átforgatjuk és felöntjük 2 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük.

A leveszöldségeket, egyforma kockákra vágjuk és amikor a hús félpuhára főtt hozzátesszük és addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.

Hozzáadjuk a felaprított tárkonyt.

A tojás sárgákat elkeverjük a tejföllel, kimerítünk a levesből és fokozatosan hozzákeverjük majd az alig fövő leveshez adjuk. Rögtön levesszük a tűzről, ízlés szerint facsarunk bele kis citromlevet és tálaljuk.

Erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...