2018. november 28., szerda

Csirkemell falatkák, fokhagymás bundában





Hozzávalók:

1 egész csirkemell
Só, bors, paprika

Bundához:

3 közepes tojás
2 evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
Só, bors
Tej

Olaj a sütéshez

A megtisztított csirkemellet tetszés szerinti csíkokra vágjuk, megszórjuk, só, bors és paprika keverékével. Legalább egy órát hűtőbe tesszük.

A bundához a tojásokat sóval, borssal és a pépesített fokhagymával felverjük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, annyi tejjel lazítjuk, hogy jó palacsinta tésztaszerű masszát kapjunk.
A csirkedarabkákat lisztbe forgatjuk majd a tojásos masszába és forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Én most pirított krumplival, sült paprikával tálaltam, de lehet bármilyen köret vagy csak egyszerűen fokhagymás mártogatóssal tálalni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...