Hozzávalók:
1 egész csirkemell
Só, bors, paprika
1 egész csirkemell
Só, bors, paprika
Bundához:
3 közepes
tojás
2 evőkanál
liszt
2-3 gerezd
fokhagyma
Só, bors
Tej
Olaj a
sütéshez
A
megtisztított csirkemellet tetszés szerinti csíkokra vágjuk, megszórjuk, só,
bors és paprika keverékével. Legalább egy órát hűtőbe tesszük.
A bundához a
tojásokat sóval, borssal és a pépesített fokhagymával felverjük, hozzáadjuk a
lisztet és csomómentesre keverjük, annyi tejjel lazítjuk, hogy jó palacsinta tésztaszerű
masszát kapjunk.
A
csirkedarabkákat lisztbe forgatjuk majd a tojásos masszába és forró olajban
szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük és hagyjuk a felesleges
olajat lecsepegni.
Én most
pirított krumplival, sült paprikával tálaltam, de lehet bármilyen köret vagy
csak egyszerűen fokhagymás mártogatóssal tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése