2018. november 27., kedd

Bolognai spagetti




Hozzávalók:

1-2 szál közepes murok (sárgarépa)
1 szál petrezselyem (fehérrépa)
1 szelet zeller
1 fej hagyma
30 dkg darált hús
fél liter paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
Étolaj vagy zsír
Só, őrölt bors
rozmaring, bazsalikom

40 dkg spagetti
reszelt sajt

A murkot, petrezselymet, zellert lereszeljük, vagy kis kockákra megvágjuk.

Az étolajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, kissé megdinszteljük, rátesszük a darált húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a zöldségeket, azokat is megpirítjuk egy kicsit, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát. Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal, összeforgatjuk és feltöltjük a paradicsomlével. Lefödve lassú tűzön főzzük, közben néhányszor megkeverjük. Ha elfövi a levét kevés vízzel pótoljuk és készre főzzük.

A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, a húsos mártással külön-külön tányérokba tálaljuk és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...