Hozzávalók:
1 főtt és egy nyers tojás sárgája
1 csapott evőkanál mustár
Csipetnyi só
2-2,5 dl
étolaj
citromlé,ízlés szerint
A jól sikerült majonéz vastag, selymes felületű. Ha keverés
közben a majonéz kicsapódik, helyrehozhatjuk úgy, hogy az olaj adagolását
azonnal megszüntetjük, a majonézhez hozzáadunk egy kiskanál citromlevet, és
erőteljesen keverjük. Ha nem simul ki, 1-2 kiskanál forró vízzel próbálkozzunk.
Ha az sem használ, a legegyszerűbb, ha tiszta edényben új adagot indítunk, és
kiskanalanként hozzákeverjük az elhígult majonézt, aztán a maradék olajjal
készre keverjük.
Ha a majonéz gyorsan kell, 2 nyers tojássárgájából is
készíthetjük, de így nagyobb figyelmet igényel.
Biztosabb a siker, ha a tojás és az olaj hőfoka azonos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése