2018. március 27., kedd

Legyező karaj



Hozzávalók:

Sertéskaraj ( Nem mértem kilóra, kb 30 cm hosszú volt)
Só, bors, paprika

Töltelékhez:

50 dkg darált sertéshús
5-6 gerezd fokhagyma
Só, bors, paprika

Reszelt sajt a tetejére

A karajt a hártyás részektől megtisztítjuk, keresztben nem túl nagy csíkokra vágjuk, de a szélén nem vágjuk át egészen.


A vágások között és kívül is körbe az egész húst megszórjuk só, bors, paprika keverékével.

A töltelékhez a darált húst összedolgozzuk a pépesített fokhagymával és ízlés szerint fűszerekkel.
Egyenletesen elosztva, vékonyra ellapítva a vágások közé tesszük, szépen eldolgozzuk, majd egy zsineggel átkötözzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét a vágások.


Sütőzacskóba tesszük, majd egy kalácsformába. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, kivesszük a sütőből, kivágjuk a sütőzacskó tetejét, levágjuk a zsineget, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, levesszük a hőfokot 180-ra és addig pirítjuk, amíg a sajt szép barnára pirul.
Kivesszük a tepsiből, sültes tálra helyezzük és hagyjuk kihűlni. Éles késsel ferdén szép vékonyra szeleteljük.



Receptötlet a Receptneked oldalról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...