2018. március 20., kedd

Bundás fasirt, paradicsommártással






Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús
1 nagyobb krumpli
1 zsemle vagy egy szelet kenyér
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
Só, bors, piros fűszerpaprika

Panírhoz: liszt, tojás

A darált húst tálba teszem. A zsemlét beáztatom.
A krumplit sajtreszelőn lereszelem, hozzáadom a darált húshoz, a zsemlét kicsavarom, azt is a húshoz adom. Hozzáteszem, a zúzott fokhagymát majd fűszerezem, és jól összedolgozom.
Tetszés szerinti gombócokat formálok, kicsit ellapogatom, lisztbe, felvert tojásba forgatom, és forró olajba kisütöm.

Krumplipürével, paradicsommártással tálalom.

Paradicsommártás

2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
3 dl házi paradicsomlé
Cukor, só

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és állandóan keverve szép világos zsemleszínűre pirítsuk.
Ekkor egy kis paradicsomlével keverjük simára a lisztet, fokozatosan adjuk hozzá a többi levet. Ízesítjük sóval, 1-2 evőkanál cukorral állandó keverés mellett besűrítjük, ha szükség vizet teszünk hozzá, közben kóstoljuk és ízlés szerint még cukorral ízesítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...