Hozzávalók:
2 fej lilahagyma
2 evőkanál ecet
Só, bors
A megmosott pityókát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és
karikára vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, és azt is felkarikázzuk, majd a
pityókához adjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, ízlés szerint sózzuk,
meglocsoljuk az ecettel és olajjal és alaposan összeforgatjuk.
Ezt a változatot a régebbi időkben, csak így is tálalták,
böjtös időben is készítették, bármikor könnyen összedobható, köretnek és
salátának is kiváló.
Létezik tojásos változata is, amikor a krumplihoz főtt
tojást teszünk, én ehhez az adaghoz 4 főtt tojást félbevágtam és szeleteltem,
majd a krumplihoz forgattam. Egy - két szelet télire eltett gogost ( paradicsompaprika) szeleteltem hozzá.
Fűszeres húsok és halételek mellé kiválóan alkalmas, de így
is kiváló.
Én most kukoricadarában sült halat tálaltam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése