2015. november 27., péntek

Körbe-körbe, sült krumpli



Ezt a receptet egyik főzős műsorba hozta valaki, rögtön tudtam, hogy én is el fogom készíteni, annyira jól nézett ki.
Kicsit eltértem a recepttől, mert ott csak a krumpli és hagyma volt, én elképzeltem még a krumpli közé, jó húsos bacon szalonnát és sajtot. Így is készítettem, Isteni volt az illata, amíg készült, és a végeredmény egy nagyon finom sült krumpli, amit nem lehet abbahagyni, úgy eteti magát.
Eredeti recept Innen

Most jöjjön a recept, ahogy én készítettem.

Hozzávalók:

8 nagyobb krumpli
Bacon szalonna
Sajt, én dáliát használtam
Vaj
1 nagyobb vagy két közepes fej hagyma
Só, bors
Zsír a tepsi kikenéséhez

A krumplit mosás után megpucoljuk, újra megmossuk, és vékonyra felszeleteljük.(2mm)
A bacon szalonnát és a sajtot is felszeleteljük, kisebb szeletekre vágjuk, mint a krumplit.
A hagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, ha nagyobb félbevágjuk.
Egy kerek sütőformát kikenünk zsírral, beleállítjuk a krumpli szeleteket, kicsit megdöntve, minden két krumpli közé teszünk sorban szalonna, sajt és hagyma karikákból.


A tetejét sózzuk, borsozzuk, és vékony vajdarabkákat rakunk rá.


 200 fokos sütőben 50 percig sütjük, akkor már szép piros, kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük, és még sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.



5 megjegyzés:

  1. A szekely konyhanal jobb nincsen

    VálaszTörlés
  2. a mi szekely konyhanknal jobb nincsen

    VálaszTörlés
  3. Nagyon varom h.megkeszitsem, isteni otlet!!!

    VálaszTörlés
  4. Elkészítettem, nagyon finom és csak ajánlani tudom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen! Ezt kipróbálom

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...