Hozzávalók:
50 dkg tök
1 közepes fej hagyma
14 dkg liszt
1 tojás
Só, bors, paprika ízlés szerint
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, félbevágva magjaitól
megtisztítjuk, majd legyaluljuk.
A megtisztított hagymát lereszeljük.
A lereszelt tököt és a hagymát tegyük egy szűrőbe,
amennyire tudjuk, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd tegyük egy tálba.
Adjuk hozzá a lisztet, tojást, fűszerezzük és alaposan
keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha kell, még fűszerezzük. Hagyjuk a masszát
állni 10 percig.
Egy serpenyőbe öntsünk olajat, hogy éppen elfedje az
alját. Amikor forró az olaj, szaggassunk bele tetszés szerinti adagokat (2
evőkanál) picit lapítsuk el őket és süssük szép arany barnára.
Papírtörlőre szedjük, még melegen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése