2020. augusztus 6., csütörtök

Sajtos-tejfölös csirkemell

Hozzávalók:

2 egész csirkemell

2 dl tejföl

Só, bors, paprika

2 nagy gerezd fokhagyma

20 dkg reszelt sajt

A megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal.

Egy palacsintasütőben kevés étolajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Jénai tálba vagy tepsibe beleöntjük az olajat, amiben a húst megsütöttük, belerakjuk, a hússzeleteket. A megtisztított fokhagymát, fokhagymatörőn  átnyomjuk, majd a tejföllel elkeverjük. Megkenjük a hússzeleteket, megszórjuk pirospaprikával majd rárakjuk a reszelt sajtot.

200 fokra előmelegített sütőben, sütőfóliával letakarva 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve addig sütjük amíg szép piros lesz a teteje.

Párolt rizzsel, spirál pityókával tálaljuk de bármilyen köret illik hozzá.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...