Sertéskaraj, személyenként egy szelet
Fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, olaj.
A fokhagymát zúzzuk össze, csipetnyi sóval keverjük ki,
öntsünk hozzá kevés olajat.
A szeleteket kissé kiverjük, megkenjük az olajos
fokhagymával, meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és két-három órára hidegre tesszük, de lehet egy éjszakára. Aztán a szeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük, 1-2 kanál
vizet öntünk rá, letakarjuk alufóliával, forró sütőben 200 fokon 40 percig
sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, visszatesszük a sütőbe, és
szép pirosra sütjük.
A steak burgonyához:
Válasszunk nem túl nagy, jó közepes lehetőleg egyforma
burgonyákat, mossuk meg és egy edényben enyhén sós vízben, főzzük puhára,
vigyázzunk, hogy ne főjön szét.
Ha megfőtt, öntsük le a vizet, hagyjuk
kicsit hűlni, és pucoljuk meg. Vágjunk minden szemet 4 cikkre.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés
olajat, tegyük bele a burgonyát és szórjuk meg fűszerkeverékkel, időnként
óvatosan forgassuk meg, akkor jó, ha kicsit megpirul.
Hagymás csirkemájhoz:
2-3 nagyobb fej hagyma
2 kanál zsír
4 gerezd fokhagyma
Só, bors paprika
1-2 evőkanál télire eltett lecsó
A hagymát vékonyra szeleteljük, forró zsírban pároljuk, amíg
zsírjára sül. Hozzáadjuk a pirospaprikát, lecsót, 1-2 kanál vizet, és tovább
pároljuk, amíg a víz elpárolog. Hozzáadjuk a májat, és addig kevergetjük, amíg
elkészül. Akkor belekeverjük az összezúzott fokhagymát, az utolsó percekben
sózzuk meg és kevés borssal is meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése