2015. február 10., kedd

Sertéskaraj szeletek, hagymás csirkemájjal, steak burgonyával tálalva



Hozzávalók:

Sertéskaraj, személyenként egy szelet
Fokhagyma, só, őrölt bors, pirospaprika, olaj.

A fokhagymát zúzzuk össze, csipetnyi sóval keverjük ki, öntsünk hozzá kevés olajat.
A szeleteket kissé kiverjük, megkenjük az olajos fokhagymával, meghintjük sóval, borssal, pirospaprikával és két-három órára hidegre tesszük, de lehet egy éjszakára. Aztán a szeleteket olajjal kikent tepsibe tesszük, 1-2 kanál vizet öntünk rá, letakarjuk alufóliával, forró sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

A steak burgonyához:

Válasszunk nem túl nagy, jó közepes lehetőleg egyforma burgonyákat, mossuk meg és egy edényben enyhén sós vízben, főzzük puhára, vigyázzunk, hogy ne főjön szét.
Ha megfőtt, öntsük le a vizet, hagyjuk kicsit hűlni, és pucoljuk meg. Vágjunk minden szemet 4 cikkre.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, tegyük bele a burgonyát és szórjuk meg fűszerkeverékkel, időnként óvatosan forgassuk meg, akkor jó, ha kicsit megpirul.

Hagymás csirkemájhoz:

0,5 kg csirkemáj
2-3 nagyobb fej hagyma
2 kanál zsír
4 gerezd fokhagyma
Só, bors paprika
1-2 evőkanál télire eltett lecsó

A hagymát vékonyra szeleteljük, forró zsírban pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a pirospaprikát, lecsót, 1-2 kanál vizet, és tovább pároljuk, amíg a víz elpárolog. Hozzáadjuk a májat, és addig kevergetjük, amíg elkészül. Akkor belekeverjük az összezúzott fokhagymát, az utolsó percekben sózzuk meg és kevés borssal is meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...