2022. augusztus 22., hétfő

Töktócsni

 



Hozzávalók:

50 dkg tök

1 közepes fej hagyma

14 dkg liszt

1 tojás

Só, bors, paprika ízlés szerint

Olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, félbevágva magjaitól megtisztítjuk, majd legyaluljuk.

A megtisztított hagymát lereszeljük. 

A lereszelt tököt és a hagymát tegyük egy szűrőbe, amennyire tudjuk, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, majd tegyük egy tálba.

Adjuk hozzá a lisztet, tojást, fűszerezzük és alaposan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha kell, még fűszerezzük. Hagyjuk a masszát állni 10 percig.

Egy serpenyőbe öntsünk olajat, hogy éppen elfedje az alját. Amikor forró az olaj, szaggassunk bele tetszés szerinti adagokat (2 evőkanál) picit lapítsuk el őket és süssük szép arany barnára.

Papírtörlőre szedjük, még melegen fogyasztjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...