2020. március 24., kedd

Erdei leves




Hozzávalók:

5 közepes pityóka
5 evőkanál házilag készített rombusz laska
1 evőkanál zsír
1 közepes fej hagyma
1 mokkás kanál pirospaprika
1 evőkanál sóban eltett ételízesítő
Só, őrölt bors, petrezselyem zöld

A zsíron a hagymát üvegesre dinsztelem, rászórom a pirospaprikát és felengedem vízzel.
Belerakom a megtisztított, felkockázott pityókát, ételízesítőt és fűszerezem. Amikor a pityóka félig megfőtt hozzáteszem a laskát és készre főzöm.
Mikor készre főtt, megszórom darabosra vágott petrezselyem zölddel.

Ez a leves azért kapta az Erdei elnevezést, mert a régi időkben Édesapám erdőkitermeléssel dolgozott, nem járt haza csak egy héten egyszer. Ott főztek, de Édesanyám úgy csomagolta fel, hogy csak a pityókát kellett megtisztítani. Zsírban megdinsztelte a hagymát, lepaprikázta és kihűlve befőttesüvegbe rakta, a laskát papírtasakba tette, ott csak kellett összerakják és megfőzzék.

Én is főzöm, kicsit felöltöztetem, zöldségekkel (murok, petrezselyem, paprika) Tálaláskor túrót tesznek bele és nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...