2018. február 26., hétfő

Sült csirkemell, petrezselymes krumplival, fokhagyma mártással


Hozzávalók:

Csirkemell (1 csirkemell 2 személyre)
Só, bors, fokhagyma
Étolaj

A konyhakészre előállított csirkemellet négy szép szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymát sóval, kevés olajjal pépesítünk, és a hússzeleteket bekenjük. Hűtőbe tesszük legalább két órára.
Az étolajat serpenyőben felhevítjük, és a csirkemelleket sütni kezdjük, 30 másodpercenként megfordítjuk, és egészen addig sütjük, amíg szép kérget kapnak, miközben a belsejük még nem készült el teljesen, ehhez körülbelül 2-2 percet kell sütni oldalanként. Ezután serpenyővel együtt, 180 fokra előmelegített sütőben tovább sütjük, kb. 20-25 perc.

A krumplit hasábokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Egy serpenyőben étolajat forrósítunk fel, beletesszük, a krumplit átforgatjuk, megszórjuk a petrezselyem zölddel, kevés borssal, pár percig együtt pirítjuk.

A fokhagymamártáshoz: 5-6 gerezd fokhagymát sóval pépesítünk, kevés olajjal kikeverjük, és tejföllel felengedjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...