2017. szeptember 26., kedd

Gombás sertészelet



Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet csont nélküli karaj vagy sertéscomb
2 fej hagyma
250 g csiperkegomba, vagy konzerv
1 közepes paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
Liszt, só, bors, fűszerpaprika
Zsír vagy olaj.

A hússzeleteket megszórjuk bors és só keverékével majd lisztbe forgatjuk.
Forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük, kiszedjük a zsírból és félretesszük.
A visszamaradt zsírba tesszük az apróra vágott hagymát, kissé megdinszteljük, majd hozzátesszük az apró kockára megvágott paprikát, héjától megtisztított paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, feltöltjük kevés vízzel, visszatesszük a hússzeleteket, lefedjük az edényt és lassú tűzön főzzük. Amikor a hús majdnem puha hozzátesszük az előzőleg enyhén sós vízben megfőzött gombát vagy konzervet.
Kóstolás után, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (mert már a hússzeletek be voltak sózva, borsozva)
Amikor megpuhult a hús a lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük, és állandó keverés mellett behabarjuk, összeforraljuk és tálaljuk.


Krumplipürével tálaltam, de zöldséges rizs, petrezselymes galuska különféle tészta is illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...