Hozzávalók:
Személyenként egy nagyobb pisztráng
Kukoricaliszt
Olaj a sütéshez
Burgonya
1 fej fokhagyma, kevés só, 1 kanál olaj, félpohárnyi tejföl
a muzsdéjhoz, citromkarikák a díszítéshez.
A megtisztított halat megmossuk, sóval és borssal
befűszerezzük. Egy tálcára kukoricadarát teszünk, kissé szétterítjük, és a
befűszerezett halat jól beleforgatjuk, hogy mindenhová jól tapadjon rá a
kukoricadara.
Forró olajban, közepes lángon kisütjük.
A burgonyát megtisztítjuk, tetszés szerinti méretre vágjuk
és bő forró olajban szép pirosra, sütjük.
A tálra salátalevelet helyezünk, rátesszük a pisztrángot,
köréje rakjuk a burgonyát, citromkarikákkal, zöldkaporral díszítjük.
Muzsdéjt kínálunk melléje.
A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk, törőn átnyomjuk,
kevés sót hintünk rá, és pépesre keverjük. Cseppenként hozzákeverjük az olajat,
majd lassan a tejfölt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése