Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
Só, bors, pirospaprika, petrezselyem zöld
Olaj, egy evőkanál télire eltett Ételízesítő
Galuskához:
5 dkg vaj
1 tojás
Csipet só
Liszt
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret apró kockákra vagy kerek
formára megvágjuk és nem túl forró olajon, megdinszteljük. Hozzátesszük a
hagymát végül a zöldborsót, összeforgatjuk, felöntjük meleg vízzel, és addig főzzük,
amíg a zöldségek megpuhulnak.
Elkészítjük a vajgaluskát: a puha vajat eldolgozzuk a
tojással, csipet sóval és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó krémszerű
masszát kapjunk, majd kiskanállal vagy nokedli szaggatóval belerakjuk a
levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk még tíz percet főni, egy
kanál lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük hideg
vízzel majd a leveshez, adjuk.1 tojást felverünk és belecsurgatjuk a fövő
levesbe, megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldell és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése