A megtisztított konyhakészre előállított halakat jól
átmosom, vizétől lecsepegtetem, majd mindkét oldalán beirdalom.
Ezután kívül belül megszórom só, bors paprika keverékével.
Alufóliával bélelt tepsibe sorakoztatom, mindkét oldalát
megkenem szobahőmérsékletű vajjal, 200 fokra előmelegített sütőben,
légkeveréssel 20 perc alatt készre sütöm.
Sült krumplival és muzsdéjjal tálaltam.
A muzsdéjhoz a gerezdekre bontott fokhagymát megtisztítom.
Fokhagymatörőn átnyomom.
Megszórom sóval és elkezdem keverni, és amikor kifehéredik,
pépessé válik, lassan keverés közben kb. fél dl étolajat csepegtetek hozzá.
majd tejfölt adok hozzá, vigyázva, hogy a tejföl íze ne nyomja, el a fokhagymát
csak annyi kell bele, hogy krémesebb legyen.
Az idegen hangzású szavak zavarják a fülem! Nem lehetne inkább habosított fokhagymakrém, vagy csak egyszerűen fokhagymakrém. Én is szoktam készíteni, de teszek bele citromsót, attól kikeményedik, még több olajat megbír. De szoktunk tenni majonézt, csak az üzleti már ízesítve van. Ha túl sok a fokhagyma, nagyon kezd csípni!
VálaszTörlésSzarŕ
VálaszTörlés