2017. szeptember 25., hétfő

Pityókaleves babérlevelesen, buggyantott tojással




Hozzávalók:

6- 8 db pityóka
1 fej hagyma
2 kisebb babérlevél
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 halmozott evőkanál liszt
Só, paprika, bors, ecet, tejföl
Tojás

A pityókát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, bő vízben főni tesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a pityókához tesszük. Teszünk egy evőkanál házilag eltett ételízesítőt, ( Ételízesítő)  de el is maradhat.
Amikor már puha a pityóka, óvatosan beleengedünk személyenként egy- egy tojást, nem keverünk bele, hogy épen megfőjenek a tojások. Beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, ha ételízesítőt teszünk, kevesebb sót használjunk, mert az sóval van eltéve.
Közben elkészítjük a rántást. A zsíron, vagy olajon enyhén megpirítjuk a lisztet, megszórjuk piros fűszerpaprikával és felöntjük hideg vízzel (így nem lesz csomós a rántás), majd a leveshez adjuk, összeforraljuk és tálalhatjuk.
Tálaláskor ecetet és tejfölt kínálunk hozzá.

Pityóka - krumpli, burgonya.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...