Hozzávalók:
6- 8 db pityóka
1 fej hagyma
2 kisebb babérlevél
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 halmozott evőkanál liszt
Só, paprika, bors, ecet,
tejföl
Tojás
A pityókát meghámozzuk, kis
kockákra vágjuk, bő vízben főni tesszük. A hagymát apró kockákra vágjuk, és a pityókához
tesszük. Teszünk egy evőkanál házilag eltett ételízesítőt, ( Ételízesítő) de el is maradhat.
Amikor már puha a pityóka,
óvatosan beleengedünk személyenként egy- egy tojást, nem keverünk bele, hogy
épen megfőjenek a tojások. Beletesszük a babérlevelet, ízlés szerint borsozzuk,
sózzuk, ha ételízesítőt teszünk, kevesebb sót használjunk, mert az sóval van eltéve.
Közben elkészítjük a rántást.
A zsíron, vagy olajon enyhén megpirítjuk a lisztet, megszórjuk piros
fűszerpaprikával és felöntjük hideg vízzel (így nem lesz csomós a rántás), majd
a leveshez adjuk, összeforraljuk és tálalhatjuk.
Tálaláskor ecetet és tejfölt
kínálunk hozzá.
Pityóka - krumpli, burgonya.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése