2015. október 18., vasárnap

Grillezett hal



Mostanig készített halak közül legízletesebb és legjobban bevált a családban, a grillezett hal, ami a legjobb módszer a hal elkészítésére, ellentétben, az olajban sütéssel.
 Jelen esetben pisztráng került a grillsütőbe, amit előtte megtisztítunk, pikkelyeitől megszabadítjuk, és többször átmossuk.
Só, bors, fűszerpaprika keverékével, kívül- belül bedörzsöljük, pár helyen beirdaljuk (bevágjuk), és vékonyan bekenjük zsiradékkal, hogy ne ragadjon a bőre a grillsütőhöz. Hasüregébe pár cikk fokhagymát tehetünk.
Begyújtunk a grillsütő alá, mikor jól átforrósodott rátesszük a halsütő grillrácsot, amit megraktunk a befűszerezett halakkal. Körülbelül kétpercenként átfordítjuk, és addig sütjük, amíg a grill rácsvonalak megjelennek a hal két oldalán.

Saláta krumplival, zöldségekkel, fokhagymamártással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...