Egy fél csülök
egy kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem bors, 1 babérlevél.
Mindezeket egy fazékban főni tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és lefedve puhára főzzük.
Babfőzelékhez:
1 nagy kanál zsír vagy olaj
2 kanál liszt
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
Só, bors, pirospaprika
1 evőkanál paradicsom paszta
Tejföl.
Az előző este beáztatott babot, puhára főzzük, leszűrjük.
A hagymát zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát,
lehet darált pirospaprika is, paradicsom pasztát majd a babot, fűszerezzük, ráhintjük a lisztet,
összekeverjük, és kevés hús lével (amiben a csülköt megfőztük) felengedjük.
Néhány percig együtt pároljuk.
A csülökről levesszük a húst, szépen
felszeleteljük és tálaljuk.
Tejfölet kínálunk hozzá és friss kenyérrel a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése