Személyenként két combot, vagy egy alsó és felső combot
számítunk.
A combokat alaposan
átmossuk, majd egyenként só, bors paprika keverékével befűszerezzük.
5-6 gerezd fokhagymát, fokhagymatörőn átnyomunk, kevés sót
hintünk rá, és fehéredésig keverjük, majd feltöltjük forró vízzel, kb. fél dl,
és egy edénybe rakosgatott combokra öntjük.
Locsoljuk meg olajjal és lefedve néhány órára, tegyük
hűtőszekrénybe, hagyhatjuk egy éjszakára is ebben a pácban.
Tepsibe rakosgatjuk, és a visszamaradt páclevet is rálocsoljuk
a tetejükre. Alufóliával lefedjük és körülbelül 40 percet, sütjük 180 fokon,
akkor levesszük az alufóliát, és tovább sütjük, amíg a combok szép aranybarna
színt kapnak, időnként meglocsoljuk a combok alatti szafttal.
Krumplipürével és céklasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése