80 dkg csirkemell
Só, bors fűszerpaprika.
A sörtésztához:
20 dkg liszt
3 tojás
1 kávékanál só
200-250 ml sör
Őrölt bors
A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megszórjuk
só, bors, fűszerpaprika keverékével.
A lisztet, tojást, sót, borsot tálba tesszük és annyi
sörrel, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk, csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk, a húsokat egyenként lisztbe majd a tésztába mártunk
és a forró olajba, tesszük. Mikor az egyik oldala szépen megsült, átfordítjuk a
másik oldalára, nem szúrjuk bele a villát, és azt is megsütjük. Szalma krumpli
sütő szitájába szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen.
Bármilyen köretet adhatunk hozzá, én reszelt krumplival
tálaltam.
Reszelt krumpli
Gondolom mindenki, ismeri, azért mégis leírom, ahogy én
készítem, ahány ház, annyi szokás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése