2022. április 24., vasárnap

Bárányleves tárkonyosan

 



Hozzávalók:

50 dkg csontos bárányhús

2 db murok (sárgarépa)

1 petrezselyem

1 fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma

1 szelet zeller

1 evőkanál sertészsír

1 evőkanál sóban eltett piros paprika

Só, bors, ecetes tárkony

2 tojássárgája, 2 dl tejföl

Citromlé vagy ecet

 

Galuskához: 1 tojás, 3 evőkanál liszt, só

 

Elkészítése:

A húst megmossuk, darabokra vágjuk.

A zöldségeket kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra.

A forrózsíron a hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a sós paprikát, párszor megkeverjük, majd rátesszük a húsdarabokat, fokhagymát és fehéredésig pirítjuk.

Ha fiatal a bárány hozzátesszük a zöldségeket, ha idősebb a húst félpuhára főzzük, és azután tesszük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük vízzel és lefedve lassú tűzön főzzük.

Közben elkészítjük az apró galuskát.

Egy kis tálban felverjük a tojást, megszórjuk sóval, hozzákeverjük a lisztet. Egy jó sűrű masszát kell, kapjunk, ha hígabb lisztet teszünk hozzá.

Egy evőkanál segítségével, beleszaggatjuk a fövő levesbe.

Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzátesszük az apróra vágott tárkonyt.

A tojás sárgákat a tejszínbe elkeverjük, egy két merőkanálnyi levest keverünk hozzá, és a tűzről levéve visszaöntjük a levesbe. A levest már nem forraljuk fel, mert a tojássárgás tejföl kicsapódhat.

Citromlével vagy ecettel savanyítjuk.

Tálaláskor erős paprikát és tejfölt kínálunk hozzá.

 

Galuska helyett főzhetünk rizst bele, mi jobban szeretjük galuskával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...