2020. augusztus 6., csütörtök

Csirkemell golyók- sajtos töltelékkel


Hozzávalók:

2 db csirkemell

Só, bors, paprika

2-3 gerezd fokhagyma

Töltelékhez:

20 dkg sajt

5 dkg vaj

1 tojássárgája

1 csokor petrezselyem zöld

Só, bors

A panírhoz:

Liszt, tojás, zsemlemorzsa

A sütéshez: Olaj vagy zsír vagy fele-fele

A húst és a fokhagymát ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és összegyúrjuk.

A töltelékhez a sajtot lereszeljük, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgával az apróra vágott petrezselyemzölddel és sózzuk borsozzuk. Kis darabokat szaggatunk ki és gombóccá formázzuk.

A húsból is annyi gombócot készítünk amennyi sajtgolyónk van. A húsgolyót tenyerünkön, olajos kézzel ellapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. 


 Majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és forró zsiradékban kisütjük.

Pityóka pürével, káposztasalátával tálaltam, de más köret is illik hozzá. Akár hideg tálra is megfelel.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...