2019. január 23., szerda

Hagyományos tepsis sült pityóka (krumpli)




A pityókákat langyos vízbe beáztatjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A sütőbe való nagy zománcos tepsit vékonyan kikenjük olajjal.

A pityókákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, félbevágjuk, meghintjük sóval és a vágott felükkel lefelé a tepsibe sorakoztatjuk és 45- 50 percig sütjük, kinyitjuk a sütőt, megnézzük, ha az alja szép ropogós aranybarna kész van, ha nem tovább sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Azon nyomban forrón tálaljuk, kínálhatunk mellé vajat, túrót, hagymát, vert tejet akár káposztalevet vagy káposztacikát, kinek mi tetszik jobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...