2018. január 28., vasárnap

Mátrai borzaska



Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj (lehet csirke vagy pulykamell)
3 evőkanál liszt
2 tojás
Fűszerek: só, bors, fűszerpaprika.

Tetejére: tejfől, reszelt sajt, fokhagyma

Krumpli (Egy közepes szelet húsra egy közepes krumplit kell számítani)
Olaj a sütéshez

A húst felszeleteljük, a szeleteket nem túl vékonyra kiklopfoljuk, megszórjuk, só, bors paprika keverékével és állni hagyjuk

A krumplit nagy lyukú reszelőn, lereszeljük.  Azért a nagy lyukún mert szebb, borzasabb lesz a szelet.
Megsózzuk és hagyjuk állni, amíg levet ereszt, amikor levet ereszt kissé kinyomkodjuk. megszórjuk borssal, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és a lisztet. Összekeverjük, olyan kell, legyen az állaga, mint a palacsinta tésztának.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Forró bő olajban, közepes tűznél aranysárgára sütjük.

Amíg sül a hús a tejfölben elkeverünk 4 nagyobb gerezd pépesített fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.
A sajtot lereszeljük. A kisült hússzeletekre kanalazzunk a fokhagymás tejfölből, majd bőven szórjuk meg tejföllel. Én megszórtam reszelt sajttal, a fokhagymás tejfölt kis tálkába mellé tettem, nem mindenki bírja, szereti a fokhagymát.
Krumplipürével tálaltam, de lehet más köret is. ízlés szerint.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...