2017. december 1., péntek

Hagyományos, tejes kifli



Hozzávalók:

60 dkg bl.55 liszt
3.5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só (6 gr)
40 g vaj
1 tojás

Az átszitált lisztet egy tálba teszem, közepébe kis mélyedést készítek, amibe belemorzsolom az élesztőt és felöntöm 1 dl langyos tejjel, amibe feloldottam a cukrot. Hagytam, hogy az élesztő felfusson majd a többi hozzávalóval alaposan kidagasztottam. Letakarva duplájára kelesztettem, miután megkelt, könnyedén átgyúrtam, majd három részre osztottam.


Egyenként 40 cm-es átmérőjű kört nyújtok, nyolc egyenlő részre vágom.



Nagyon vékonyan megkenem olajjal és a tészta szélesebb végétől szorosan feltekerem, kifli formára alakítom, és olajjal kikent tepsibe raktam.



 Hagytam a tepsiben kelni, legalább fél órát, lefújtam vízzel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép világosra sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...