2022. március 31., csütörtök

Vastag palacsinta

 




Hozzávalók:

50 dkg liszt

2 tojássárgája

4 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

1 evőkanál cukor

2 dkg élesztő

5 g só

Olaj a sütéshez

A tejben felolvasztjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megkelesztjük.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgákat, sót, a megkelt élesztőt és elkeverjük annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen túl lágy.

Hólyagosra kidolgozzuk, végül hozzádolgozzuk az olvasztott langyos vajat.

A tésztát letakarva kétszeresére kelesztjük. lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és kis tányérnyi köröket vágunk. Letakarva ismét fél órát kelesztjük, majd palacsintasütőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a palacsintákat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.

Kristály vagy porcukorral behintve tálaljuk. Finom lekvárt kínálunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...